Sök

Goodbye Kansas laddar för notering

En av zombierna från The walking dead, som Goodbye Kansas gör specialeffekter till. Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

VFX- och gamingbolaget planerar att gå till börsen inom 18 månader.

Goodbye Kansas håller just nu på att ta in pengar i en private placement och en börsnotering väntas ske om 18 månader. Det uppgav Per-Arne Lundberg som är vd för dotterbolaget Goodbye Kansas Game Invest vid Redeye Gaming Day på onsdagen.

Företaget består av flera verksamheter med kontor i Stockholm, Uppsala, London, Hamburg och Los Angeles. Goodbye Kansas är framför allt inriktat på visuella effekter (VFX), motion capture och animationer för filmer, tv, spel och reklam. Dessutom investerar Goodbye Kansas även i spelutvecklare via den enhet som Per-Arne Lundberg leder.

”Vi är i en process nu där vi kommer ta in 100 miljoner kronor och gå in på börsen om 18 månader om allt går som det ska. Vi är inne i fjärde veckan med investerarmöten och rundan ska vara stängd innan midsommar”, säger Peter Levin som är medgrundare och vd för hela Goodbye Kansas till Di Digital.

Han säger samtidigt att man inte har någon brådska till börsen men att bolaget är moget och tittar på förutsättningarna för det sista kvartalet 2019.

Goodbye Kansas Holding är själva moderbolaget i koncernen och under där ligger Goodbye Kansas Studios, Goodbye Kansas Game Invest samt Infinite Entertainment. Det sistnämnda bolaget ligger bland annat bakom effekterna i tv-serien The Walking Dead.

Under 2017 ökade Goodbye Kansas intäkterna till 166 miljoner kronor upp från 94 miljoner året innan, med ett resultat på strax över 5,5 miljoner kronor, enligt siffror Di Digital tagit del av. Målet för 2018 är att nå över 200 miljoner kronor i intäkter enligt Peter Levin.

Läs mer