Kinnevik pumpar in miljoner i danska kortbolaget Pleo

Kinnevik Creandum
Kinnevik pumpar in miljoner i danska kortbolaget Pleo

Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Svenska investerare satsar 140 miljoner på betalkort för företag – och ställer siktet på Sverige.

Danska Pleo har tagit fram en lösning som ska göra det enklare för företag att dela ut betalkort till sina anställda. Genom korten kan arbetsgivare själva sätta begränsningar för sina anställda och koppla ihop betalningarna direkt med sina bokföringssystem.

Sedan tidigare har bolaget tagit in kapital från det svenska riskkapitalbolaget Creandum och Klarna-veteranen Louise Samet, som är affärsängel på heltid sedan ett år tillbaka.

Nu får bolaget in ytterligare en profilerad svensk investerare. Det är Stenbeck-familjens investmentbolag Kinnevik som gått in i bolaget. Kinnevik är framförallt känt för sitt innehav i bolag som Tele2, MTG och e-handelsjätten Zalando men har även historiskt gjort många startupinvesteringar. Totalt rör det sig om en investeringsrunda på 143 miljoner kronor där även Creandum, Founders, Seedcamp och Vækstfonden deltar.

Hittills har Pleo lockat till sig 1.500 företagskunder i Danmark och Storbritannien. Det nya kapitalet ska bland annat användas för att ta bolaget ut på nya marknader. Bland annat räknar man med att lansera i Sverige under tredje kvartalet i år.

“Bolaget har visat en stark tillväxt och en otrolig kundlojalitet på väldigt kort tid. Vi är jätteglada att kunna stötta deras långsiktiga resa och blicka framåt mot deras lansering på nya marknader för att bli branschledande i Europa”, säger Andreas Bernström, investerare på Kinnevik och blivande styrelseledamot i Pleo.

Läs fler artiklar
LÄS MER