Altpocket ska få dig att ha koll på dina kryptopengar – nu backas de av tunga profiler

Altpocket Kryptovaluta
Altpocket ska få dig att ha koll på dina kryptopengar – nu backas de av tunga profiler

Teamet bakom Altpocket. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Växte till 100.000 användare – utan att lägga en krona på marknadsföring.

Sist vi skrev om Altpocket var de precis i startgroparna och hade ett par tusen användare. Sedan dess har bolaget vuxit i raketfart – och vilken sekund som helst kliver de över 100.000 användare.

"Jag tror vi låg på 99.800 häromdagen så snart är det dags," säger Jonathan Svensson, vd och en av grundarna.

Altpocket är ett slags social plattform där du kan samla alla dina innehav i kryptovalutor på ett och samma ställe. Förutom det är det också en social plattform där du kan se vad andra har för valutor och diskutera de allra hetaste kryptohändelserna.

Nu får Altpocket in några riktigt intressanta kryptoprofiler som investerare. Christian Ander, grundare av BT.CX går tillsammans med Sergeij Kotliar, grundare av Bitrefill, och affärsängeln Andreas Westerberg in med 1,2 miljoner kronor.

"Det är en fantastisk plattform och tajmingen för tjänsten är perfekt. Det kommer bli mycket roligt att arbeta med grundarteamet för att skala tjänsten globalt," säger Christian Ander.

Globala kan man säga att Altpocket redan är. Hälften av användarna är från Europa, en fjärdedel från USA och resten är spridda över resten av världen.

Bara 1 procent av användarna kommer från Sverige.

Pengarna som Altpocket får in ska de använda till att bygga en premiumversion av plattformen. Det är också den som till en början ska vara det som drar in pengar.

"Vi släppte en provversion av premiumvarianten i julas," säger Jonathan Svensson.

"På bara några timmar sålde vi slut på licenser till ett värde av 63.000 dollar. De personerna är nu vår referensgrupp så vi har stor nytta av dem."

Läs fler artiklar
LÄS MER