Tre jättar gör upp om Hemnet - miljardaffären på väg att avgöras

Tre jättar gör upp om Hemnet - miljardaffären på väg att avgöras

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Schibsted får konkurrens av mediekoncernen Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital.

Det är tidningen Dagens industri som i torsdagens pappersupplaga uppger att  ett avslut nu närmar sig i den segdragna budstriden om bostadssajten Hemnet.

I maj aviserade Schibsted att de gjort upp med två av de totalt fyra ägarna till Hemnet om ett övertagande. Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling, som äger 25 procent var av Hemnet, hade tackat ja till budet som värderade hela sajten till 1,5 miljarder kronor. 

Men de andra två 25-procentiga ägarna, Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet, var i det läget inte ens tillfrågade och snart blev det klart att det fanns fler seriösa spekulanter.

Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling hade redan accepterat en exklusivitetsklausul med Schibsted som innebar att de inte fick förhandla med någon mer potentiell budgivare. Men i månadsskiftet september/oktober löper den inlåsning ut och det gör att processen nu går in i ett avgörande skede.

Enligt DI är alltså både mediejätten Bonnier och riskkapitalbolaget Nordic Capital med i budstriden. Regelrätta förhandlingar om aktieägaravtal ska pågå och enligt DI:s källor deltar Bonniers koncernchef Tomas Franzén nu själv i förhandlingarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER