Sök

Uniti passerar en halv miljard i förbokningar för sin elbil

Uniti

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Men det dröjer innan pengarna är inne på Unitis bankkonto.

Svenska startupen Uniti har fått in förhandsbokningar på uppskattningsvis 50 miljoner euro, motsvarande 510 miljoner kronor, för sin elbil. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kallar summan för en milstolpe med tanke på att man visade upp sin prototyp så sent som i december förra året. Siffran låter hissnande men kanske är det inte riktigt så otroligt som det först kan låta. Det är nämligen inte så att bolaget fått in en halv miljard kronor på kontot. Det rör sig i själva verket om ickebindande förhandsbokningar med en deposition på 1.400 kronor.

Uniti har utvecklat sin elbil för stadsmiljö och den hamnar under kategorin lätta fordon. Bilen i sig kräver inga större batterier men samtidigt får man inte en längre körsträcka än på mellan 150 och 300 kilometer per laddning.

Uniti planerar att inledningsvis sälja bilen till kunder i norra Europa. De första leveranserna är planerade i slutet av 2019.

Förra hösten valde Uniti att ingå ett partnerskap med Tele2 IoT där det sistnämnda bolaget ska tillhandahålla anslutningar, plattformar och rådgivning som behövs för Unitis elbilssatsning. Uniti som tidigare tagit in pengar via crowdfunding ska bygga bilen i Landskrona.

Läs mer