Spotifys revisor Stefan Lundberg lämnar: “Har inte haft semester på 5 år”

SpotifyKlarnaSpotify

Stefan Lundberg, hoppar av som revisor på Spotify. Foto: TT/Press

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Spotifys revisor meddelar att han slutar.

Revisorn Stefan Lundberg, som bland annat ansvarat för arbetet med Spotifys börsnotering i New York, lämnar sitt uppdrag. Han skriver på Linkedin att han nu ska fokusera på sin hälsa, sina två sönerna och att resa, rapporterar Realtid.

Stefan Lundberg är revisor och partner på revisionsbyrån EY (tidigare Ernst & Young) och har bland annat arbetat med Spotify, Klarna och Autoliv. Nu lämnar han alla uppdrag av personliga skäl.

”Jag har beslutat mig för att ta ett sabbatsår och fokusera på mina två söner och att resa med dem. Komma tillbaka i form och omvärdera saker och ting, då jag inte har haft en ordentlig semester på fem år,” skriver han på Linkedin.

I samband med Spotifys börsnotering berättade Stefan Lundberg för tidningen Balans att han gått igenom en extremt intensiv arbetsperiod och bland annat flugit mellan USA och Sverige 15 gånger på 18 månader.

“Vi jobbar med bolaget under hela året, på ett annat sätt än vi gör med traditionella mindre uppdrag där revisorns granskning är mer begränsad till vissa perioder. Det händer saker hela tiden med Spotify”, sa han då.

EY bekräftar uppgifterna i ett mejl till Balans.

Läs mer