Sök

Storägare säljer Boozt-aktier

Boozt

Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital. Foto: Sara Lindmark.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Säljräd igår kväll.

Efter börsens stängning på tisdagskvällen började investmentbankerna Carnegie och Danske Bank att ringa runt till sina kunder. Uppdraget var att hitta köpare till 3,5 miljoner aktier i e-handlaren Boozt vilket motsvarar drygt 6 procent av aktiekapitalet.

Uppdragsgivare var riskkapitalbolagen Sunstone och Verdane som ville lätta på en del av sina innehav i Boozt. Intresset var mycket stort och nu på onsdagsmorgonen redovisas resultatet av säljinsatsen:

Totalt såldes 3.546.171 aktier i Boozt till en kurs på 76,25 kronor per aktie. Sammanlagt byttes alltså aktier till ett värde av drygt 270 miljoner kronor ägare. Priset motsvarar en rabatt om cirka 3 procent i förhållande till tisdagens stängningskurs.

"Vi sålde ungefär en tredjedel av vårt innehav men resten av aktierna har vi inga planer på att sälja i dagsläget. Jag sitter också kvar i styrelsen", säger Verdanes partner Staffan Mörndal.

Investeringen i Boozt har varit mycket framgångsrik för Verdane:

"Det här är en av våra bästa investeringar hittills. Vi har gjort över 250 exits (bolagsförsäljningar) och den här kvalar säkert in på topp-10 på listan över våra bästa. När Boozt noterades sålde vi 60 procent av vårt innehav och gjorde sex gånger pengarna på den affären. Nu får vi ungefär åtta gånger pengarna på den här försäljningen", säger Staffan Mörndal.

Efter transaktionen äger Verdane 5,5 procent av aktierna i Boozt och Sunstone sitter på 3 procent av Boozt-aktierna.

Läs mer