Milstolpe för Toca Boca – nu har de 100 miljoner nedladdningar

Toca Boca
Milstolpe för Toca Boca – nu har de 100 miljoner nedladdningar

From the iPhone & iPad app Toca Tailor by Toca Boca. Art by Mathilda Engman.

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Det Bonnier-ägda barnappsbolaget Toca Boca har nått 100 miljoner nedladdningar.

Det Bonnier-ägda barnappsbolaget Toca Boca har nått en hedervärd milstolpe: 100 miljoner nedladdningar.

Prestigesiffran nåddes efter att bolaget lanserat sin senaste app, spelet Toca Life: City. Sedan lanseringen har spelet toppat App Stores nedladdningslistor i 47 länder, inklusive marknader som USA, Storbritannien, Australien och Japan.

"Vi är stolta över den här milstolpen och ser fram emot att fortsätta skapa digitala leksaker som är roliga och inspirerande för barn", säger bolagets vd Björn Jeffery, vd på Toca Boca, i en kommentar.

Bolaget lanserade sina första appar, Helicopter Taxi och Toca Tea Party, i mars 2011. Sedan dess har man släppt ytterligare 26 appar.

Samtliga appar testas av barn (barnarbete!?) innan de lanseras mot marknaden. Hittills har 1500 barn deltagit i Toca Bocas speltester.

"Att nå 100 miljoner nedladdningar på bara fyra år vittnar om det hårda arbete som vårt team har lagt ned på detta och faktumet att både barn och föräldrar ser värdet i våra produkter."

Förutom barnappar så har Toca Boca nyligen även lanserat en tv-studio i New York, som Breakit tidigare har kunnat rapportera om. Bolaget har bland annat rekryterat J Milligan, som har jobbat i 20 år med klassikern Sesame Street, för att bygga upp studion.

Toca Boca omsatte förra året 82 miljoner kronor. Bolaget har kontor i Stockholm, New York och Silicon Valley.

Läs fler artiklar
LÄS MER