Sök

Analytiker: Spotify kan fördubbla antalet användare på två år

SpotifyMusik

Daniel Ek och Martin Lorentzon är Spotifys grundare. Foto: TT samt pressbild från Spotify.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Analytikerhuset Raymond James tror att Spotify kan fördubbla användarbasen fram till 2020.

Raymond James anser att Spotify har bland de bästa tillväxtutsikterna i techbranschen och att användarantalet sannolikt kommer att fördubblas fram till 2020.

Finwire har tidigare rapporterat om att Raymond James har rekommenderat starkt köp för aktien med en riktkurs på 190 dollar, vilket kan jämföras med nuvarande notering på strax under 160 dollar.

Analyshuset spår att ökade marknadsandelar och expansion i nya geografiska områden kommer att öka antalet betalande användare till 150 miljoner från dagens 75 miljoner de närmsta två åren.

Samtidigt väntas inte konkurrenter som Apple eller Amazon utgöra något större hot. Raymond James ser "få sätt som dessa bolag kan intensifiera konkurrensen och attrahera fler användare".

Spotifys vd Daniel Ek signalerade på Spotifys kapitalmarknadsdag att bolaget ska lansera på en rad nya marknader. Han nämnde bland annat Afrika som en framtida möjlighet för tillväxt.

Senare presenterades en viktig pusselbit som kan öppna möjligheter för Spotify i länder där data är dyrt. Man lanserar ett ”dataspararläge” som ska reducera dataförbrukningen med upp till 75 procent. 

Något som kan tolkas som ett sätt för Spotify att förbereda lanseringar i helt nya delar av världen, skriver Breakits reporter Erik Wisterberg i en analys, 

Läs mer