Sök

Twitterbossen Jack Dorsey tror att bitcoin blir ledande valuta

TwitterBitcoinKryptovaluta

Twitterchefen Jack Dorsey tror att Bitcoin är framtiden. Foto: TT

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Bitcoin kommer att bli världens ledande valuta och dominera betalningarna på internet i framtiden. Det tror mikrobloggen Twitters chef Jack Dorsey.

“Internet förtjänar att få en standardvaluta så låt oss inte vänta – låt oss bidra till att det händer”, sa han på en kryptokonferens i New York tidigare i veckan, enligt CNBC.

Jack Dorsey utvecklar resonemanget i en intervju med brittiska The Times.

“Om tio år kommer den digitala kryptovalutan att dominera som betalningsmedel i den globala handeln. Men det kan gå snabbare än så”, säger han till tidningen.

Jack Dorsey är också vd på betalföretaget Square, som nyligen valt att acceptera användning av bitcoin i sina appar. Han säger också till The Times att han själv äger en stor mängd bitcoin.

Men det kan dröja innan Dorseys dröm blir verklighet. I många fall förknippas valutan med ljusskygga verksamheter och det är få handlare som accepterar den.

För några veckor sedan meddelade dock investmentbanken Goldman Sachs att de ska öppna tradingverksamhet för kryptovalutan.

Även den svenska entreprenörer Isabella Löwengrip verkar se positivt på Bitcoin. I veckan investerade hon nämligen i en så kallad lyxbutlertjänst för bitcoinmiljonärer.

Läs mer