Uppgifter: PayPal i förhandlingar om att förvärva Izettle

Breakit - Uppgifter: PayPal i förhandlingar om att förvärva Izettle
T.h: Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle. Foto: Press.
Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Paypal kan vara på väg att köpa upp Izettle.
Enligt Wall Street Journal kan prislappen landa på 19 miljarder kronor.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Under förra veckan stod det klart att Jacob de Geers betalbolag Izettle är på väg att börsnoteras. 

”Vi har stora konkurrenter internationellt, med starka finanser och stora krigskassor. Då är det vettigt för oss att kapitalisera upp bolaget för att fortsätta att slåss om marknaden”, sa Jacob de Geer då.

Men nu kommer nya uppgifter som hotar börsnoteringen – betalgiganten Paypal uppges vara i samtal med Izettle om ett uppköp, enligt Sky News.

Den amerikanska betaljätten Paypal ska vara i långt gångna diskussioner om att köpa upp bolaget i stället. Enligt uppgifterna kan en affär presenteras redan under fredagsmorgonen.

Den exakta prislappen är osäker men det förväntas bli en betydande premie jämfört med den värdering på runt 10 miljarder kronor som Izettle tros sikta på vid en börsnotering.

Nyhetskanalens källor lägger samtidigt in en brasklapp med att det inte är helt säkert ännu att en affär mellan Paypal och Izettle blir av.

Wall Street Journal uppger i sin tur, med hänvisning till källor, att PayPal kan komma att betala 2,2 miljarder dollar, motsvarande 19 miljarder kronor, för Izettle.  
Jacob de Geer har berättat att han egentligen inte ser en börsnotering som en personlig milstolpe.

”Börsnoteringen för oss är istället för att resa kapital från riskkapitalbolag. Det ger oss en möjlighet att tillsammans med vårt team att fortsätta att jobba för att nå vår vision", sa han. 

Sky News skriver att det i nuläget är oklart om Jacob de Geer skulle stanna kvar i bolaget om affären skulle bli av, men hänvisar till källor som uppger att allt tyder på att han skulle bli kvar. 

Breakit har nyligen granskat Izettles aktiebok för att kartlägga hur ägandet i bolaget ser ut inför börsnoteringen. Du hittar storägarna här, och de mer okända vinnarna här.

Breakit har sökt Jacob de Geer. 

Läs fler artiklar
LÄS MER