Postnords affärsutvecklingschef Kenneth Verlage slutar

Postnords affärsutvecklingschef Kenneth Verlage slutar

Kenneth Verlage lämnar Postnord. Foto: Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Lämnar efter sex år.

“Det känns som om jag har levererat här och jag tycker inte att man ska vara kvar som chef på ett ställe för länge. Det är dags att gå vidare och lämna över till den yngre generationen,” säger han till Breakit.

Vad ska du göra nu?

“Jag har ju ganska lång uppsägningstid så om det är okej med Postnord är jag kvar här fram till första november. Sedan vet jag inte vad jag ska göra men jag är redo för nya utmaningar och tror att jag har mycket att ge på ett nytt företag.”

Postnord har varit i blåsväder den senaste tiden, bland annat på grund av de nya avgifterna för hanteringen av moms på Kinapaket men också eftersom bolaget har haft problem med att nå sina leveransmål och fortsätter att gå med förlust. Men enligt Kenneth Verlage är hans uppsägning inte kopplad till bolagets image eller interna konflikter.

“Jag visste vad jag gav mig in på när jag började på Postnord. Jag har trivts bra och fått ett stort förtroende men jag känner helt enkelt att det är dags att gå vidare.”

Kenneth Verlage kom till Postnord från logitsikföretaget DHL för sex år sedan och har de senaste åren arbetat med bolagets digitalisering. Bland annat har han byggt upp en ny it-organisation och ansvarat för bolagets pilotprojekt mellan e-handelsföretag och bolag som tillverkar digitala lås. I dagsläget har han rollen som affärsutvecklingschef.

Han har de senaste månaderna synts i flera av Postnords så kallade native-annonser där han bland annat marknadsför framtidens logitsiklösningar.

På sin Linkedin-sida skriver han bland annat att han är öppen för nya möjligheter och är redo att ta nästa steg i karriären. Förhoppningen är att hitta ett jobb där han kan använda sina erfarenheter i affärsutveckling, IT och digitalisering.

Läs fler artiklar
LÄS MER