Efter konkursen – nu köper Magine filmtjänsten Film2Home

PlejmoMagine

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Det svenska tv-bolaget Magine tar över konkursade filmtjänsten Film2Home.

Tidigare i år stod det klart att filmtjänsten Film2Home, även känt som Plejmo, gått i konkurs. I den senaste offentliggjorda årsredovisningen låg förlusten på drygt 15 miljoner kronor men omsättningen blev bara knappa 7 miljoner kronor.

Huvudägare fram till konkursen har varit familjeföretaget Bonver.

Men nu har bolaget fått nya ägare. Bolaget bekräftar nu att det svenska tv-bolaget Magine tagit över verksamheten.

”Vi är glada över att ha kommit fram till den här lösningen och att vi kunnat fortsätta verksamheten. Vi ser ljust på framtiden. Intäkterna har fördubblats från föregående år och med Magine i ryggen ser vi fram emot att utveckla verksamhets vidare”, säger Ulrika Lindwall på Plejmo.

Vi på Breakit har tidigare kunnat avslöja att Magine tagit in 105 miljoner kronor i riskkapital från bland annat den argentinske oljemagnaten Alejandro Bulgherino.

Magine har byggt en streaminglösning som låter användarna titta på en mängd olika tv-kanaler, som CNN och Cartoon Network, via internet i stället för ett traditionellt tv-abonnemang.

Tjänsten hade förra året 100.000 användare i Sverige men drabbades av ett bakslag i mars 2014 när TV4 valde att hoppa av. Magine valde då att expandera till Tyskland och koncentrera sina resurser där.

”Magines förvärv av Plejmo gynnar bägge verksamheter. Vår bedömning är att enskilda videostreamingsföretag har haft svårt att etablera sig på små marknaden, men att det i rätt kontext och på en internationell plattform finns stora möjligheter att utvecklas”, säger Magiens CFO Erik Wikström.

Läs mer