Breakit-journalister släpper ljudbok om Spotify: "Unik inblick"

Breakit - Breakit-journalister släpper ljudbok om Spotify: "Unik inblick"

Breakit

Spotify är ett av Sveriges största – men också mest hemliga – företag.

Nu släpper de prisbelönta Breakit-journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson en ljudbok om den svenska streamingjätten.

Den ene var en ekonomiskt oberoende annonsmiljonär. Den andre var nyrik, köpte Ferrari och sökte efter meningen med livet.

I dag beskrivs Spotify som resultatet av två entreprenörers vision om att rädda en musikindustri i total kris. Men hur sann är den bilden?

Nu har de prisbelönta journalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson tecknat det definitiva dokumentet över den svenska streamingjätten. Reportaget ”Sagan om Spotify” släpps i dag som ljudbok via bokförlaget Volante.

"Vi båda har bevakat bolaget i många år i våra yrkesroller, och har lyckats arbeta upp källor som själva på nära håll följt grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. Det gör att boken ger en unik inblick i det annars väldigt hemlighetsfulla företaget", säger Jon Mauno Pettersson, till vardags nyhetschef på Breakit.

Boken baseras bland annat på intervjuer med ett 50-tal nyckelpersoner och källor.

”Spotifys instruerade sina anställda, även folk som slutat på bolaget för många år sedan, att inte prata med oss. Det har jag aldrig tidigare varit med om under mina tio år som journalist”, säger Erik Wisterberg.

Spotify börsnoterades den 3 april, och värderas i dag till nära 250 miljarder kronor.

Ljudboken har lästs in av teaterregissören och radioprofilen Ludvig Josephson.

”Sagan om Spotify” bygger på en reportageserie som publicerats här på Breakit och släpps idag på de stora streamingtjänsterna för ljudböcker, exempelvis Storytel.

Boken släpps inledningsvis på svenska, men planeras att översättas till fler språk framöver.

Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson, som nyligen prisades med grävpriset Guldspaden i kategorin “Årets förnyare”, skriver parallellt på en större reportagebok om de svenska tech-entreprenörerna som ska ges ut av Natur & Kultur.

Gillar du inte ljudböcker? Då kan du läsa den första delen av reportaget här.

Den nya ljudboken kan du hitta här.

Läs fler artiklar
LÄS MER