Sök

Vinsten rusar för Trustly – landade på över 100 miljoner 2017

Trustlyfintech

Oscar Berglund, vd på Trustly. Foto: Pressbilder.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Fintechbolaget Trustly gjorde rekordvinst under förra året.

Trustly är ett betaltjänstbolag som konkurrerar med bland annat Klarna och finns i 29 europeiska länder. I mitten av mars köptes 70 procent av aktierna i bolaget av Nordic Capital och Trustly värderades till drygt 7 miljoner kronor.

Förra året ökade bolaget omsättningen med nästan 55 procent till 470 miljoner kronor under 2017. Dessutom ökar vinsten med nästan 150 procent. Rörelseresultatet landade på 119 miljoner kronor under 2017. Det kan jämföras med 48 miljoner kronor året innan.

Enligt vd:n Oscar Berglund fortsätter det att gå som tåget för Trustly. I år väntas intäkterna öka med ytterligare 50 procent och landa på drygt 700 miljoner kronor, skriver Di Digital.

”Vi växer på existerande marknader där vi funnits länge, till exempel i Sverige, liksom på nya marknader i resten av Europa. Betalvolymerna blir större hos våra existerande kunder samtidigt som vi haft ett stabilt tillskott av nya kunder”, säger han till Di Digital.

Trustly genomför idag runt 3,5 miljoner betalningar varje månad och hanterar transaktioner på över 6 miljarder kronor. Bland kunderna finns exempelvis Avanza, Betsson, Boozt, Qliro och Paypal.

Den största delen av Trustlys omsättning kommer fortfarande från Nordeuropa. Målet under 2018 är att öka närvaron i övriga Europa, medan en potentiell etablering i Asien och USA ligger längre fram i tiden.

Trustly grundades 2008 och har cirka 200 anställda. 

Läs mer