George Soros satsar 300 miljoner kronor på Tesla

Breakit - George Soros satsar 300 miljoner kronor på Tesla

George Soros investerar i Elon Musks elbilstillverkare. Foto: Olivier Hoslet/AP/TT

Finwire / Breakit

Miljardären är ny obligationsägare i Tesla.

Miljardären och investeraren George Soros har köpt 35 miljoner dollar i obligationer i Tesla, motsvarande drygt 300 miljoner kronor. Det rapporterar Reuters.

Det handlar om konvertibla skuldebrev som hans Soros Fund Management plockat upp och som löper ut i mars nästa år. En konvertibel obligation är ett lån som, om långivaren önskar, kan omvandlas till ett på förhand avtalat antal aktier. Lösningen ger långivaren friheten att antingen få tillbaka sina pengar kontant med ränta eller tanka aktier till reapris om börskursen gått upp.

Soros obligationsintåg i Tesla kommer efter att elbilsbolaget hamnat under press från investerare den senaste tiden. Bolaget har haft den senaste tiden haft produktionsproblem som man inte kunnat berätta hur man ska lösa. Under tiden har också chefer lämnat och det autonoma bilsystemet autopilot hamnat under granskning efter en bilolycka. Under en telefonkonferens med analytiker och investerare för ett par veckor sedan avfärdade Elon Musk kritiska frågor om finansiering och negativa resultat som "tråkiga och idiotiska".

Som en följd upplevde Tesla ett säljtryck på sina obligationer i slutet av mars. Vd Elon Musk meddelade i måndags att bolaget ska omorganiseras för att bli mer flexibelt och bättre förberett för framtiden.

George Soros satt tidigare på Tesla-aktier men sålde av hela innehavet förra året.

Läs fler artiklar
LÄS MER