Sök

Tracy vill hålla din hund i trim – laddar kassan för expansion

Tracy

Petter Hultin och Mikaela Pedersen.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Tracy vill hjälpa dig att förstå din hund – och laddar för att charma både Sverige och Kina.
“Vi vill skapa ett helt ekosystem kring den uppkopplade hunden", säger Tracys medgrundaren Mikaela Pedersen.

Det är livat i bakgrunden när Mikaela Pedersen, medgrundare av Tracy, svarar i telefonen.

”Jag är på ett hunddagis i Täby för att hämta in data från fler raser”, förklarar hon.

Det finns få ställen som klår ett hunddagis när man bygger en plattform som går ut på att analysera hundar – eller rättare sagt deras rörelsemönster.

Tracy består av en app samt en bärbar lösning som fästs på hunden, där algoritmer känner igen och analyserar rörelsemönster genom maskininlärning. Informationen matchas sedan mot forskning och en databas som ger ägaren insikter om hundens hälsa. 

Det handlar exempelvis om huruvida hunden rör sig tillräckligt mycket för sin typ av ras, hur den äter på hunddagiset, och tecken på alarmerande beteendeavvikelser.

”Vår vision är att kunna ge hunden en röst och skapa en kommunikationsplattform mellan hunden och ägaren”, säger Mikaela Pedersen.

Nu genomför Tracy en såddrunda på tre miljoner kronor för att förbereda en lansering mot vintern. Danske Banks acceleratorprogram nHack återfinns bland dem som investerat.

Tracy siktar även mot Kina, en marknad som beskrivs som en "otrolig pet-techscen" av grundaren.

"nhack har goda kontakter i Kina vilket är värdefullt både gällande hårdvaruproduktion, senare investeringar och på lång sikt lansering i Kina", säger Mikaela Pedersen.

Hon berättar att många hundar, både i Sverige och Kina, är ohälsosamma och har för mycket hull på kroppen.

Inom kort startar ett pilotprojekt med försäkringsbolagen Tryg och Moderna Försäkringar. Tanken är att både privatpersoner och kommersiella aktörer ska använda Tracy. 

Målsättningen är även att koppla på fler tjänster framöver.

“Vi vill skapa ett helt ekosystem kring den uppkopplade hunden genom exempelvis samarbeten med hunddagis och veterinärer”,  säger Mikaela Pedersen.

Läs mer