Better collective till Stockholmsbörsen – besked väntas denna vecka

Breakit - Better collective till Stockholmsbörsen – besked väntas denna vecka

Jesper Sørgaard, vd Better Collective. Foto: TT/Press

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Källa: Får ett börsvärde på runt 2 miljarder kronor.

Lagom till VM i fotboll begåvas börsen med ett nytt bolag med fokus på sport.

Det är den danska spelplattformen Better collective som nu laddar för en notering i Stockholm. Enligt Breakits källa kommer planerna att presenteras senare den här veckan.

”Preliminärt går det ut information från bolaget på torsdag men i den här typen av processer kan det alltid komma sena ändringar. Fast det är i alla fall det tidsschema som gäller nu”, säger Breakits uppgiftslämnare.

Better collective driver flera tusen sajter med fokus på sportspel. Två av de största är Betting expert och Smartbets. Affärsidén är att via sajterna, där bland annat de högsta oddsen i till exempel en fotbollsmatch listas, driva trafik till spelsajter. Om besökaren, som slussas via Better collectives sajter, satsar pengar via den aktuella spelsajten så får Better collective också betalt.

Affärsmodellen, som är ett traditionellt så kallat affiliate-upplägg, har varit väldigt framgångsrik för Better collective.

Förra året ökade omsättningen med 51 procent till motsvarande 270 miljoner kronor (26,3 miljoner euro) och rörelsevinsten före avskrivningar (ebitda) blev 110 miljoner kronor (10,6 miljoner euro).

Den höga lönsamheten är orsaken till att ägarna till Better collective hoppas få en riktigt saftig värdering när bolaget noteras. Enligt Breakits källa kommer värderingen av Better collective hamna på runt 2 miljarder kronor när bolaget säljs in till investerarna inför noteringen.

Företaget startades som ett hobbyprojekt av två 21-åringar som blev kompisar på gymnasiet.

Läs fler artiklar
LÄS MER