Bluecall vill hjälpa dig att få ordning på psyket – tar in 4 miljoner kronor

Bluecall
Bluecall vill hjälpa dig att få ordning på psyket – tar in 4 miljoner kronor

Från vänster: Tamara Bernad, Deborah Mühlrad, Lisa Löfgren, Caroline Rödén

Jonas de Lange

Reporter

Soläng invest investerar i appen.

Bluecall är bolaget som tagit fram en app för stödsamtal vid psykiska problem. Tanken är att göra det enklare för personer att söka hjälp när man inte mår bra.

"Att söka stöd är fortfarande tabubelagt för många. Det vill vi ta bort genom appen. Vi vill att man ska känna sig stolt över att man söker hjälp och att man vågar prata mer om psykisk ohälsa", sade medgrundaren Caroline Rödén, i en tidigare intervju med Breakit.

Redan tidigt backades bolaget av affärsängeln Mattias Weinhandl.

Nu har bolaget plockat in nya ägare igen. Det handlar bland annat om Anders Göransson, en av Sveriges mest aktiva privatinvesterare inom tech och startups och Fredrik Åhlberg, tidigare studiochef på King – bolaget bakom mobilspelet Candy crush.

“Det känns otroligt kul att få in ännu mer kompetens i bolaget nu när vi tar klivet från att vara en startup till att bli mer etablerade. Med både forskning och experter inom digitala produkter och digitalisering är vi övertygande om att vi kan förstärka vår position som den aktör som förebygger psykisk ohälsa. Vi sänker trösklarna för att våga och vilja ta tag i sin situation genom vår anonyma lösning”, säger Caroline Rödén, i ett pressmeddelande.

Den nya kapitalrundan är på ungefär 4 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER