Sök

Nordax lanserar bolån för egenföretagare och visstidsanställda

fintech

Nu vill Nordax också ha en del av bolånekakan. Foto: TT/Istockphoto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nästa utmanare mot storbankerna.

Våren har präglats av flera utspel från olika bolåneaktörer. Längst har Enkla.com gått som erbjuder 0,95 procent på bolånen. 

Nu vill nischbanken Nordax också ge sig in på bolånemarknaden. Men målgruppen är en helt annan än vad de andra utmanarna har. Nordax siktar in sig på egenföretagare eller visstidsanställda, alltså projektanställda, deltidsanställda eller vikarie

"Genom grundlig kreditbedömning och personlig kundkontakt möjliggörs fler godkända ärenden för den här kundgruppen, vilken ofta nekas av storbankerna trots stabil ekonomi", säger Jacob Lundblad, vd på Nordax Bank i ett pressmeddelande.

Bolånet lanserades lite i smyg via låneförmedlare den 2 maj, och intresset för produkten uppges ha varit stort.

Låneerbjudandet gäller både för lån vid köp av ny bostad som vid refinansiering av nuvarande boende. Men det är inga låga superräntor a la Enkla det handlar om. Istället handlar det om 3,49 procent och uppåt.

Men det gör ändå att Nordax lägga sig mellan storbankerna och de andra aktörerna i kundgruppen. Lånet erbjuds med tre olika räntebindningstider 3 månader, 3 år eller 5 år.

Bolånet erbjuds till att börja med i Sverige men planen är att lansera erbjudandet på Nordax övriga marknader i Norden framöver.

Läs mer