Sök

Svenska bitcoin-börsen skrotar plånböckerna – är inte tillräcklig säkert

BitcoinKryptovaluta

Foto: Istockphoto.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Den svenska bitcoin-börsen Btcx uppmanar kunderna att flytta sina kryptovalutor. Plånböckerna anses för osäkra och börjar nu att stängas ned.

Det är Trijo News som rapporterar att Btcx börjat att göra sig av med sina kryptoplånböcker. De anses inte vara lika säkra längre och börsen ska ha börjat flagga för förändringarna redan i slutet av förra året.

Kunder som använder Btcx:s plånböcker har fått reda på att de behöver flytta sina kryptovalutor eftersom plånböckerna nu ska avvecklas.

Enligt Trijo anser Btcx att säkerheten blivit sämre efter att den nya kryptovalutan bitcoin cash skapadesr förra året. En annan anledning till beslutet uppges vara att man tycker att det är bättre om kunderna själv förvarar och kontrollerar sina nycklar.

Joakim Herlin-Ljunglöf, marknadschef hos Btcx, säger att kunderna inte behöver oroa sig.

"Kunderna kommer inte bli av med sina tillgångar om de inte hinner anpassa sig i tid, utan det kommer att lösas", säger Joakim Herlin-Ljunglöf.

Vi har tidigare intervjuat Christian Ander som grundade Btcx redan 2012.

“De ICO:er vi ser är startskottet för en helt ny finansiell era. Det är klart mer högrisk med en ICO, men samtidigt är det framtiden", sa Christian Ander då.

Missa inte heller krypto-experten Ivan Liljeqvists bästa tips för att skydda dina kryptovalutor.

Läs mer