Adlibris öppnar butik i Stockholm – vill komma närmare kunderna

Adlibris odla.nu e-handel
Adlibris öppnar butik i Stockholm – vill komma närmare kunderna

Adlibris vd Johan Kleberg Foto: Flickr/CCAC North Library

Jonas de Lange

Reporter

Nu ska den digitala bokhandeln ta ännu fler marknadsandelar med sin första fysiska butik.

Det är sajten Svensk Bokhandel som rapporterar om Adlibris nya satsning. Det handlar i nuläget om endast en fysisk butik i centrala Stockholm.

Enligt sajten är en av de aktuella lokalerna 1.000 kvadratmeter till ytan och ligger mellan Sergels torg och Norrmalmstorg. Adlibris ledning kommenterar dock inte lokalens storlek eller position.

Bolaget omsatte ungefär 1,4 miljarder kronor 2014 och ser den nya butiken som en relativt liten satsning i omsättningsperspektiv. 

Bolagets vd Johan Kleberg berättar för Svensk Bokhandel att den nya butiken är till för att skapa en kontaktyta mellan Adlibris och företagets kunder. Det andra skälet är att ha ett utlämningsställe för de som köper böcker på nätet.

Breakit rapporterade i somras om att e-handlaren Odla.nu, som säljer trädgårdsredskap, blev en del av Adlibris-gruppen. Även på den egna sajten har Adlibris börjat sälja mer än bara böcker, som pyssel- och kontorsartiklar. Det är kanske något man kan vänta sig även i den fysiska butiken.

“Det skulle inte finnas någon mening med att vara en traditionell bokhandel”, säger Johan Kleberg till Svensk Bokhandel.

Läs fler artiklar
LÄS MER