Sök

Det mesta AI-snacket är fejk – de här bolagen gör det på riktigt

Jansson & NorinStenaGbg tech week

Bildmontage med Tomas Ohlson, Amer Mohammed och Nils-Erik Jansson. Foto: Breakit samt press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Hur lyckades Stena line höja priserna med 300.000 efter tre månader med AI och hur bygger man anställningskontrakt som skriver sig själva? 24 maj får du svaren på Breakits event i Göteborg.

Hur många gånger har man inte hört det? Robotarna kommer ta alla jobb och förändra allt. Vi betvivlar inte att det händer – om 10, 20 eller 30 år. Men vad händer egentligen just nu? Kan man tjäna riktiga pengar på AI idag? Var finns affärsnyttan och hur kan du utveckla ditt företag med smarta algoritmer?

Den 24 maj samlar Breakit och Jansson & Norin tre av Göteborgs främsta techbolag för ett samtal om hur de skapar nytta för sig själva och sina kunder med AI-lösningar. Bäst av allt: Det är helt gratis för dig som gäst!

Einride är bolaget som ska krossa både AB Volvo och Daimler och ta över hela världens vägtransporter. Deras förarlösa lastbilar väntas rulla på vägarna redan om ett halvår. Tomas Olsson är bolagets specialist på självkörande-teknik och har tagit sig an den svåra uppgiften att se till att fordonet inte krockar.

Precisely försöker få den stendöda juridikbranschen att ta sig in i det tjugoförsta århundradet. Med hjälp av digitala lösningar försöker Nils-Erik Jansson och hans team göra allt jobbigt mycket enklare.

Stena är den nästan 100 år gamla redarkoncernen som försöker bryta trenden att storbolag blir omsprungna av små nätta startups. Amer Mohammed är bolagets chef för digital innovation. Hans mål är att precis varenda process i hela koncernen ska dra nytta av AI-lösningar inom bara tre år.

Efter panelsamtalet fortsätter mingel och AW hos Jansson & Norin på andra sidan gatan från eventlokalen.

Det finns ett begränsat antal platser så anmäl dig här direkt!

Kvällens hållpunkter:

16.30: Dörrarna öppnas
17.00 Panelsamtal med talarna (Engelska)
18.00 AW på andra sidan av Avenyn
20.00 Dörrarna stängs

Plats: Convendum, Kungsportsavenyn 21 / AW hos Jansson & Norin, Kungsportsavenyn 18

Datum och tid: torsdag 24 maj, kom redan 16.30 för affärsmingel inför.

Deltagare på scen:
Jonas de Lange, moderator och reporter på Breakit
Amer Mohammed, chef för digital innovation på Stena
Nils-Erik Jansson, medgrundare av Precisely
Tomas Ohlson, autonomous drive specialist på Einride

Läs mer