Charley Nyström Tesch tar över Kings kommunikation i Sverige och Tyskland

King Spelutveckling
Charley Nyström Tesch tar över Kings kommunikation i Sverige och Tyskland

Charley Nyström Tesch.

Towe Boström

Reporter

Charley Nyström Tesch blir kommunikationsansvarig för King i Sverige och Tyskland.
"Nu är det viktigt att hålla ihop så att vi växer på ett hållbart sätt", säger hon.

Sedan några dagar tillbaka bossar Charley Nyström Tesch över kommunikationen på Candy Crush-bolaget Kings tre studios i Sverige och Tyskland.

”Alla tre studios växer och nu är det viktigt att hålla ihop så att vi växer på ett hållbart sätt", säger Charley Nyström Tesch.

Hon är ingen nykomling i King-världen, utan har arbetat som konsult på Stockholmsstudion genom sin tidigare arbetsgivare.

Den nya rollen innefattar både intern och extern kommunikation, som kommunikation vid lanseringar, utbildningssatsningar och event. 

”Nu kan jag planera på längre sikt och det är superspännande", säger Charley Nyström Tesch. 

Hon lyfter mångfalds- och jämställdhetsarbetet som hjärtefrågor att arbeta vidare med på King.

"20 procent av dem i spelbranschen är kvinnor. King ligger runt 30 procent men vi vill ha upp den siffran. Det är ett viktigt arbete som jag hoppas kunna stötta och ta ut i organisationen". 

Charley Nyström Tesch efterträder den tidigare PR-chefen Martin Bunge-Meyer som lämnat bolaget förra året. 

I dag arbetar runt 2.000 personer på Kings 13 kontor världen över.  500 av dem jobbar i Stockholm. I Malmö och Berlin finns ett 70-tal anställda på vardera kontor. 

Charley Nyström Tesch säger att den tyska spelindustrin växer, men att den inte rört sig lika snabbt som den svenska.

"Sverige sticker ut även om vi inte kan prata om den tillväxt vi såg för 3-4 år sedan. Men det är fortfarande en galen tillväxt".

Hon menar samtidigt att det krävs betydligt mer för att bygga ett succéspel idag än för fem år sedan. Kraven har hårdnat.

"Samtidigt tas marknaden på större allvar än förr. Finansmarknaden betraktar idag spelindustrin som ett seriöst och bra alternativ att investera i", säger Charley Nyström Tesch.

Intresserad av den svenska spelbranschen och dess entreprenörer och affärer? Missa inte Breakits stjärnspäckade event som går av stapeln nu på onsdag.

Läs fler artiklar
LÄS MER