Sök

Elon Musk storshoppar aktier i Tesla för 87 miljoner kronor

Tesla

Elon Musk. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Superentreprenören äger snart 20 procent av sitt elbilsbolag. Köpet fick aktien att stiga med 3 procent.

Teslas vd Elon Musk köpte under måndagen aktier i det egna företaget för 9,85 miljoner dollar, motsvarande 87 miljoner kronor. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Marketwatch.

Shoppingrundan var den största för Elon Musk sedan våren 2017 och innebär att han snart är uppe i att äga 20 procent av Tesla. Han är redan bolagets största aktieägare.

Aktieköpen i Tesla var också ett sätt för Elon Musk att ge en känga åt blankarna. Dessa har fortsatt att växa till antalet och efter den något bisarra telefonkonferensen för det första kvartalet kom ytterligare 400. 000 aktier i Tesla att blankas. Totalt är numera över 40 miljoner aktier i bolaget blankade, vilket är första gången i Teslas historia.

Telefonkonferensen såg Elon Musk kalla analytikernas frågor för tråkiga och hans vägran att i slutändan svara på dem förklarade han efteråt berodde på att analytikern gick blankarnas ärenden.

Tesla-aktien steg med nästan 3 procent under måndagen efter nyheten om Elon Musks aktieköp. Hittills under 2018 är Tesla-aktien dock ned 2,8 procent.

Läs mer