Svenska hörlursbolaget Zound Industries sätter nya rekord

Zound industries Hörlurar
Svenska hörlursbolaget Zound Industries sätter nya rekord

Pernilla Ekman, vd Zound Industries. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Omsättningen ökade med 35 procent förra året.

Det svenska hörlursbolaget Zound Industries har vuxit så det knakar de senaste åren. Och de goda tiderna verkar fortsätta – åtminstone om man tittar på fjolårets siffror.

Bolaget ökade sin omsättning med 35 procent till 1,4 miljarder kronor med en vinst som landade på 61 miljoner kronor. Det är en mastig ökning från året innan då vinsten låg på 13 miljoner – och är ett nytt vinstrekord.

"Att lyckas växa med lönsamhet år efter år på en oerhört konkurrensutsatt marknad är en enorm prestation," säger styrelseordföranden Tommy Jacobsson i ett pressmeddelande.

Framför allt är det i Asien som bolaget har fortsatt att växa och under 2017 satsade man på ett e-handelsteam till kontoret i Shenzhen (vi besökte några av de som jobbar med i Zound i Kina tidigare i år) och öppnade ett försäljningskontor i Hong Kong.

Och snart kan vi få se en helt ny produkt från Zound Industries.

Bolaget har tecknat avtal med både Google och Amazon om att börja producera uppkopplade, smarta högtalare. Den första uppkopplade smarta högtalaren hoppas de kunna lansera i slutet av året.

"De ska utformas på vårt manér, men det ska samtidigt vara tydligt att de är innehåller teknik från Amazon eller Google", säger vd:n Pernilla Ekman till Di Digital. 

I förra veckan skrev vi om att en av grundarna, Konrad Bergström, ser ut att vara på väg bort från bolaget.  

“Det pågår en diskussion om Konrads roll inom Zound. Mer än så säger vi inte i dagsläget,” skrev bolagets pressansvarige Gustav Dahlgren i ett sms till Breakit då.

Läs fler artiklar
LÄS MER