Sök

Bitcoinpriset stiger – efter Goldman Sachs besked om tradingverksamhet

Goldman SachsBitcoin

Foto: Istockphoto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Bitcoinpriset har stigit de senaste veckorna och närmar sig nu 10.000 dollarsnivån igen.

Bitcoinkursen har var nere på mellan 6 000 och 7 000 dollar i början av april men nu verkar trenden ha vänt och kryptovalutan närmar sig åter 10.000 dollar. 

I veckan rapporterade The New York Times att Goldman Sachs ska öppna tradingverksamhet. Sedan dess har priset tagit ytterligare ett steg uppåt, rapporterar CNBC. 

Goldman Sachs är den första av de stora investmentbankerna på Wall Street som börjar handla med kryptovalutor och kommer genom sin nya verksamhet att köpa och sälja att köpa och sälja optioner kopplade till bitcoin.

Samtidigt varnar cybersäkerhetsföretaget Fireeye för kryptovalutan.

Bolagets vd Kevin Mandia säger till CNBC att en anonym valuta inte har varit särskilt positivt ur ett cybersäkerhetsperspektiv.

Ransomware, vilket innebär att man håller någons information som gisslan samtidigt som man kräver betalning, har blivit populärt bland skadliga cyberaktörer. De kräver oftast betalning i anonyma valutor såsom bitcoin.

Mandia bedömer vidare att man behöver vara bra på e-postsäkerhet, slutpunktssäkerhet och nätverkssäkerhet för att skydda sig mot cyberattacker. Att endast vara bra på ett av områdena är inte ett starkt försvar, enligt vd:n.

Cybersäkerhetsföretag som Mandia tjänar pengar på att skydda kunder från dessa intrång, och på sistone har överlappande säkerhetstjänster och produkter uppkommit på området.

Läs mer