Börsen nästa för Leovegas - växer nu med 100 procent i årstakt

Leovegas
Börsen nästa för Leovegas - växer nu med 100 procent i årstakt

Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Grundarna bakom mobilspelssuccén Leovegas vill notera bolaget. Det mest troliga är att det sker på Stockholmsbörsen i början av nästa år, enligt uppgift till Breakit.

Ägarna har ännu inte fattat det definitiva beslutet men enligt våra källor pekar allt mot en notering. Företag i spelsegmentet är för närvarande högt värderade på Stockholmsbörsen, vilket skulle kunna skynda på processen så att den blir av redan under 2015.

Bolaget omsatte 345 miljoner kronor förra året och växer nu cirka 100 procent i årstakt.

I början av 2015 avslutade Leovegas en kapitalanskaffningsrunda där bolaget värderades till cirka 700 miljoner kronor. Med den tillväxt som spelbolaget har idag beräknas värderingen på börsen kunna bli upp emot ett par miljarder kronor.

SEB Enskilda fick uppdraget att sköta nyemissionen åt Leovegas när bolaget tog in pengar senast. Investmentbanken är därför en trolig kandidat till att få ta mobilspelsbolaget till börsen.

I den intervju som grundarna Robin Ramm och Gustaf Hagman gjorde med Breakit i våras sa Leovegas-skaparna att de nu plockar spelare från mobilspel som Candy Crush.

”Vi är en del av det svenska mobilspelsundret. Just nu ser vi att många av våra nya spelare kommer från Candy Crush Saga. I stället för att lägga, kanske 80 spänn, på den typen av mobilspel så väljer man våra spel. Att man dessutom kan vinna pengar blir en bonus”, sa Gustaf Hagman då.

Läs fler artiklar
LÄS MER