Nu kan du ta en smygtitt på Stockholms lyxigaste fintechhub

Goldman Sachs fintech
Nu kan du ta en smygtitt på Stockholms lyxigaste fintechhub

Så här ser kontoret vid Grand hotel ut. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Banken hyr inte ett utan TVÅ våningsplan vid Grand Hotell till sin nya fintech-satsning

Tidigt på fredagsmorgonen kunde vi avslöja att tungviktaren Goldman Sachs gör en storsatsning på Stockholms techscen. Investmentbanken planerar att trippla sin personalstyrka i Stockholm till 100 personer och öppna upp en techhub vid exklusiva Grand Hotel mitt i centrala Stockholm.

Någon timme efter att nyheten publicerats hörde en talesperson från Goldman Sachs av sig till Breakit och bekräftade nyheten.

Det är onekligen en spektakulär satsning som den amerikanska storbanken nu gör i huvudstaden. Breakits källor uppgav att Goldman Sachs skulle hyra ett helt våningsplan i anslutning till Grand Hotel. Men det visar sig vara en underdrift. Goldman Sachs berättar istället att man tänker ta över två våningsplan som just nu håller på att färdigställas över den klassiska vinterträdgården som ingår i Grand Hotel.

Den nya kontorsdelen av lyxhotellets lokaler har fått namnet Royal Office och det är ingen tvekan om att utvecklarna på Goldman Sachs nya techhub kommer att åtnjuta kungliga lokaler. Så här beskriver Royal Office själva upplevelsen:

”Vår ambition har varit att skapa en helhetsupplevelse  som saknar motstycke för de verksamheter som söker en femstjärnig kontorsmiljö, där inga genvägar har tagits under resans gång. Tillsammans med er vill vi nå vårt mål, att skapa Sveriges mest exklusiva kontorsupplevelse”.

Goldman Sachs själva vill lägga tyngdpunkten på att man nu skapar en miljö som skiljer sig från den traditionella investmentbankens.

”Kontorsmiljön är inte vad du förväntar dig från en vanlig banks. Det är designat för att avla fram det allra bästa inom tech, klädkoden är avslappnad och ett toppmodernt ‘labb’ har byggts för att kunna genomföra vetenskapliga experiment på både hårdvara och mjukvara”, skriver skriver Goldman Sachs i ett mejl till Breakit.

I Financial Times beskrivs det nya kontoret som mer likt en fintech-startup än en investmentbank där det ska råda informell klädkod och där skorna byts mot tofflor vid ytterdörren.

Men exklusivt ska det ändå vara och på Royal Offices egen sajt kan du kolla in ett gäng bilder på kontoret – här är länken.

Läs fler artiklar
LÄS MER