Ny delägare till Hubbster - molntjänsten som hjälper dig stå fast vid ditt mål

Hubbster Molntjänst Strategier
Ny delägare till Hubbster - molntjänsten som hjälper dig stå fast vid ditt mål

Anna Bloth Karling, medgrundare, Hubbster. Foto: Pressbild.

Sara Lindmark

Reporter

Molnbolaget Hubbster har byggt en plattform hjälper andra företaget att hålla fast vid sina strategier. Nu köper privatinvesteraren Tord Lendau 25 procent av bolaget.

Det är höst och många organisationer kör kick off-events och sätter upp mål och strategier. Men hur många lyckas egentligen förverkliga dem? Skrämmande få, enligt Anna Bloth Karling och Niklas Engström som har grundat mjukvarutjänsten Hubbster.

Deras affärside går ut på att hjälpa organisationer att förvandla strategier från ord till verklighet.

“Jag är specialiserad på corporate branding (företagsidentitet) och har jobbat med att ta fram strategier för organisationsvarumärken. Det var i det arbetet som jag insåg att det finns väldigt massa fantastiska strategier ute på marknaden men det är få av dem som får flyga,” säger Anna Bloth Karling.

Hubbster har tagit fram ett verktyg som fungerar som en röd tråd och hjälper företag framåt, steg för det. Förutom det digitala stödet innehåller tjänsten även en workshopmodul som organisationer kan använda för att konkretisera sin plan.

“Man jobbar fram aktiviteter i mindre grupper, väldigt lokalt i företaget. Om du jobbar på Apoteket Blomman så tar du och dina medarbetare fram aktiviteter som är relevanta för er, för att ni ska kunna bidra till hela Apotekets strategi. Effekten blir delägarskap och engagemang,” säger Anna Bloth Karling.

Hubbster har funnits på marknaden sedan 2013. Förra året landade omsättningen på 1 miljon kronor. Gittills har företaget en handfull kunder, däribland Apoteket och regionsamarbetet Familjen Helsingborg.

Nu förvärvar privatinvesteraren Tord Lendau 25 procent av Hubbster.

“Under mina många år som företagsledare och affärsutvecklare har jag tydligt sett att förmågan att lyckas omsätta strategier från ord till handling är avgörande för framgång. Jag har länge letat efter just den tjänst som Hubbster utvecklat", säger Tord Lenday.

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Läs fler artiklar
LÄS MER