McDonalds samarbetar med Uber Eats – beställ hamburgare direkt till dörren

Mcdonald'sUber EatsRestaurang

Foto: Press / TT

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Från och med i dag kommer Uber Eats cykelbud att leverera mat från från en av världens största snabbmatskedjor.

Hamburgerkedjan McDonalds kunder i Stockholm kommer inte längre att behöva ta sig till restaurangerna för att äta.

“Samarbetet med Uber Eats ligger helt i linje med McDonald’s vision för framtidens restaurangupplevelse där erbjudandet anpassas efter gästernas ökade krav på tillgänglighet och flexibilitet”, säger Christer Åberg, VD för McDonald’s Norden i ett pressmeddelande.

McDonalds meddelar samtidigt att mat levererad hem till kunden inte är någonting nytt för kedjan och skryter med att de är en av de största leverantörerna av levererad mat i världen med över två årtionden av erfarenhet.

Uber Eats har tidigare varit i blåsväder i Sverige efter att Breakit granskat både deras och andra cykelbuds löner. Företaget har sedan dess höjt lönerna för sina cykelbud, något som enligt dem själva resulterat i en snittlön på 100 kronor i timmen före skatt.

Enligt information i pressmeddelandet står det att mat levererad till kunden står för hela 40 procent av intäkterna för Mcdonalds på de marknader där tjänsten är som mest etablerad.

Därför är det kanske inte så konstigt att både McDonalds och Uber Eats vill inleda den här typen av samarbete även i Sverige.

Läs mer