Vi har hittat Goldman Sachs hemliga fintechsatsning i Stockholm

Goldman Sachs fintech
Vi har hittat Goldman Sachs hemliga fintechsatsning i Stockholm

Grand hotel i Stockholm. Foto: Istockhphoto

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Bankjätten Goldman Sachs hyr ett helt våningsplan av Grand Hotel.

En av världens mäktigaste investmentbanker Goldman Sachs gör en stor fintech-satsning i Stockholm. Det avslöjar Stefan Lundell i Breakits podcast.

Det är via det svenska bolaget Pantor, som banken köpte för ett par år sen, som satsningen ska genomföras.

Pantor har utvecklat en plattform för försäljning och köp av värdepapper. När uppköpet gjordes och Goldman Sachs tog över Pantors teknik, sa man att ambitionen var att  det skulle bli "den bästa arbetsplatsen i Norden för utvecklar inom trading-teknologi".

"Det som jag har förstått är att man ska gasa det här projektet rejält", säger Stefan Lundell i Breakits podcast.

Som ett led i satsningen hyr Goldman Sachs in sig i exklusiva Grand Hotells lokaler. Grand håller just nu på att bygga två nya våningar ovanför hotellets vinterträdgård. Goldman Sachs ska, enligt Breakits uppgiftslämnare, flytta in på ett av våningsplanen.

På fredagsmorgonen kommer brittiska Financial Times med fler detaljer kring projektet. Enligt FT är planen att inflyttning i det nya kontoret ska ske i början av nästa år och antalet anställda i Stockholm ska öka från runt 30 till 100 anställda.

En viktig orsak till att Goldman Sachs förlägger sin satsning inom fintech till just Stockholm är tillgången på relevant kompetens.

”Vi är väldigt exalterade över kvalitén som finns hos utvecklarna i Stockholm”, säger Elisabeth Martin på Goldman Sachs till FT.

Hör mer om Goldman Sachs nya satsning i Breakits podcast.

Läs fler artiklar
LÄS MER