Sök

Massivt fall och panik hos investerare – GP Bullhound varnar för kryptovalutor

GP BullhoundBitcoinKryptovaluta

Foto: Istockphoto

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Det kommer att storma kring kryptovalutorna i år enligt en ny rapport. Men de som överlever kommer att mötas av en ljus framtid.

Den techfokuserade investmentbanken GP Bullhound varnar i en ny rapport för att kryptovalutorna står inför ett jättefall, med en värdeminskning på hela 90 procent. Något som skulle leda till en stor utrensning bland aktörerna på marknaden, rapporterar CNBC.

I rapporten skriver investmentbanken att institutionella investerare sannolikt kommer att driva upp priset högre och högre. Det kommer att leda till att andra investerare hoppar på en efter en. När marknaden sedan börjar falla riskerar panik att bryta ut. 

GP Bullhound förutspår att det kraftiga fallet kommer slå ut de flesta kryptobolagen och bara lämna ett fåtal överlevare kvar.

“Men när denna krypto-vinter har passerat, så kommer tillväxtdynamiken för de få överlevarna att vara oöverträffad”, skriver han i rapporten enligt CNBC.

I rapporten förutspår investmentbanken också att initial coin offerings, där företag erbjuder människor att köpa digitala tokens från företaget i utbyte mot pengar, är här för att stanna.

En ICO brukar beskrivas som en typ av digital nyemission, med den stora skillnaden att köparna inte får något ägande i företaget när de investerar.

En undersökning från Bitcoin.com visade att nästan hälfen av alla ICO:er under 2017 misslyckades eller övergavs.

Läs mer