Sök

Techprofilen Lena Apler har fått nog: "Jag avgår nu"

Lena Apler. Foto: Stefan Lundell

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

"Det har varit lite för många incidenter som har kommit upp i efterhand", säger hon till sajten Realtid.

Sedan 2011 har affärsängeln och Collector Banks grundare Lena Apler suttit i det hårt kritiserade värdepappersbolaget Exceeds styrelse. Då hette bolaget Svenska Garantiprodukter, men efter att bolaget köpt upp företaget Exceed och mäklarfirman Oak Capital bytte bolaget namn.

Men nu hoppar hon av efter bristande information från bolagsledningen.

"Jag är inte bekväm med detta", säger hon till sajten Realtid.

Förra hösten straffade Finansinspektionen Exceed med en varning och en sanktionsavgift på 3,5 miljoner kronor. Bakgrunden var att Fi tyckte att bolaget hade brister i sina rutiner, något som lett till att kunder saknat ett nödvändigt skydd mot att drabbas av förluster.

Bolaget har också kritiserats för att ha haft höga avgifter, att fonderna har gett dålig avkastning och för att de har haft för komplicerade produkter.

Oak Capital är dessutom ett av bolagen som är inblandade i Allra-härvan där det misstänks att pensionspengar kan ha förskingrats. 

Nu avgår alltså Lena Apler från styrelsen i Exceed i samband med stämman i höst – och hon är kritisk till ledningen.

"Vi förväntar oss att verksamheten sköts på rätt sätt. Man blir alltid lite förvånad när det händer saker som man inte hade förväntat sig, det är tråkigt," säger hon till Realtid.

Läs mer