Sök

Högre resultat än väntat för Leo Vegas

LeovegasLeo VegasBetting

Leovegas grundare Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericson

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Av yttersta vikt att dela kulturen inom koncernen."

Spelbettingbolaget LeoVegas redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Bolagets ebitda-resultat kom in något högre än väntat.

Omsättningen uppgick till 77,4 miljoner euro, eller 820 miljoner kronor, något mer än vad analytikerna hade förväntat sig.

Under det första kvartalet hade bolaget en så kallad kick-off tillsammans med nyligen förvärvade bolag. Det medförde en ökad kostnad på 1,4 miljoner euro, det vill säga nästan 15 miljoner kronor, under årets tre första månader.

"Leo Vegas företagskultur är en stor anledning till att vi idag är Sveriges ledande GameTech bolag. Det är därför av yttersta vikt att dela kulturen inom koncernen", motiveras kick-offen i rapporten.

På kick-offen samlades hela koncernen och över 700 personer deltog.

"Det blev extremt lyckat och överträffade våra högt ställda förväntningar och vi ser redan positiva effekter utav detta", heter det vidare i rapporten.

Rörelseresultatet för Leo Vegas blev 3,8 miljoner euro med en rörelsemarginalen på 4,9 procent.

Resultatet efter skatter och nedskrivning blev 9,5 miljoner euro, 101 miljoner kronor, något mer än väntat.

"April har börjat starkt med spelintäkter, netto  på 29,3 miljoner euro (16,5), motsvarande en tillväxttakt på 77 procent. Marknadsföring i relation till intäkter för koncernen i det andra kvartalet 2018 kommer vara högre än genomsnittet för 2017, som var 42,3 procent.

På grund av marknadsmöjligheterna kring fotbolls VM, är den totala mängden marknadsföring svårare än vanligt att förutse i förväg. LeoVegas kommer att agera opportunistiskt med marknadsföring på de möjligheter som vi ser", skriver bolaget.

Läs mer