Sök

Think tar in nya bolag - sex startups ska accelereras i Helsingborg

Quickbutik.seThinkAccelerator

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Nu tar den Helsingborgsbasearde acceleratorn Think in sex nya bolag till sitt tolvveckorsprogram.

Alla utom ett av bolagen är baserade i Sverige men de olika grundarna är från alla världens hörn.

“Det känns superkul att få välkomna ytterligare en mångfacetterad och internationell grupp till Helsingborg”, säger Jeremie Poirier, medgrundare och chef för internationell strategi på Think.

Av de cirka 50 sökande bolagen var det alltså bara sex stycken som togs in.Den nya gruppen bolag består av allt från snabbjuridik via en utbildningsplattform för barn till en e-handelstjänst för småföretagare.

Här är hela listan:

  • You++: Utbildningsplattformen som riktar sig mot programmerare i ålder nio till 14 år. Bolaget vill integrera vanliga programmeringsspråk med kursplanerna.
  • Cirons: Beskriver själva tjänsten som “ett avancerat ERP- och CRMsystem utvecklat specifikt för små- och medelstora bolag.” De hjälper sina kunder med bland annat redovisning, fakturering och lagerhantering.
  • Leanlaw: En juridiklösning för kundklagomål riktad mot e-handlare. En av grundarna kommer från en advokatbyrå i Washington och den andra har tidigare varit med och grundat Swiftcourt.
  • Upbis: En marknadsplattform och socialt nätverk för industriföretag. Företagets grundare har tidigare jobbat på Qwiki i Silicon Valley.
  • Quickbutik: Tjänsten som ska göra det lättare för småföretag att dra nytta av e-handelsfördelar.Grundaren har tidigare varit en del av E-commerce Park Swedens inkubator.
  • Sofia: En tjänst som hjälper människor att lära sig konceptuellt tänkande på hög nivå. Grundaren Edouard Siregar är astrofysiker och har tidigare jobbat på CNRS i Frankrike och NASA i USA.

Läs mer