Sök

Unicef vill samla in pengar – genom att utvinna kryptovalutor

Kryptovaluta

Foto: Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Barnrättsorganisation Unicef ber om hjälp för att förvandla kryptovalutor till bistånd.

Hjälporganisationen Unicef Australien har börjat att ta hjälp av blockchain för att samla in pengar till utsatta barn. Genom sajten ”The Hope Page” kan personer donera processorkraft från sina datorer och låta den användas för att utvinna kryptovalutor, skriver The Next Web.

Du kan själv bestämma hur mycket kraft du vill skänka, och den används sedan för att lösa algoritmer och skapa ny kryptovaluta. Sidan uppges använda sig av programmet Coinhive som gör det möjligt att utvinna kryptovalutan Monero.

På hemsidan skriver Unicef att kryptovalutan automatisk doneras och förvandlas till riktiga bidrag som kan rädda liv. Man uppger även att utvinningen är helt säkert för datorerna, och användare uppmanas att sänka processorkraften om de oroar sig.

Det här är inte första gången som Unicef tar till annorlunda initiativ för att samla in pengar.

Nyligen lanserades ett pilotprojekt som går ut på att gamers använder sin processorkraft till att utvinna kryptovalutan Ethereum för barnen i Syrien, något The Guardian rapporterat om.

Den satsningen har hittills dragit in runt 10.000 kronor från runt 11.000 medverkande.

Intresserad av kryptovalutor? Experten Ivan Liljeqvist har tidigare delat med sig av sina bästa tips för att skydda din kryptovaluta.

Läs mer