Svea Ekonomi blir delägare i Zlantar – ska lyfta fintechbolagets app för privatekonomi

Svea EkonomiZlantar of Swedenfintech

Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Appen som ska erbjuda användarna alla funktioner de behöver för att sköta sin ekonomi på ett ställe får in nytt kapital.

Fintechbolaget Zlantar of Sweden får in 10 miljoner kronor och nya delägare när Svea Ekonomi köper in sig i bolaget.

"Det vi behöver mest är resurser. Vi sitter på massor av kompetens och har byggt den här tjänsten nästan utan några resurser. Nu får vi en stor skjuts framåt, framförallt för att marknadsföra oss", säger Cenneth Edin, vd och grundare av Zlantar.

Syftet med Zlantar är att vara en plattform där användarna kan sköta hela sin privatekonomi genom att exempelvis sköta betalningar, säga upp avtal, få erbjudanden om bättre lån eller öppna sparkonton i valfri bank. De nya delägarna ska göra det enklare att utveckla nya tjänster till appen för att ta till vara på kommande regeländringar i bankvärlden.

”Vi ser fram emot att gå in i det här samarbetet. Svea Ekonomi är en nytänkande aktör, som delar vår syn att det nya PSD2-direktivet kommer att revolutionera bankmarknaden i Europa. Här ser vi tillsammans enorma möjligheter”, säger Cenneth Edin.

När PSD2-direktivet träder i kraft öppnar det upp för mängder av tredjepartstjänster att använda sig av bankernas information om deras kunder. Något som ska underlätta arbetet för tjänster som Zlantar och Tink.

"Vi har byggt allt utifrån PSD2 och GDPR, eftersom att vi har vetat att de ska komma. Till skillnad från större banker och finansiella institutioner som vi har träffat, som har mycket att jobba med nu", säger Cenneth Edin. 

För Svea Ekonomi innebär det här en möjlighet att ge kunderna någonting som de redan förväntar sig.

”I samarbete med Zlantar kan Svea Ekonomi möta de förväntningar som redan finns från bankkunder när det gäller ny innovativ teknik och tjänster inom fintech.” säger Oscar Lidbeck på Svea Ekonomi i ett pressmeddelande.

Läs mer