Lindex försäljningsras större än väntat – 20 butiker ska stängas

Lindex
 Lindex försäljningsras större än väntat – 20 butiker ska stängas

Susanne Ehnbåge, ny vd för Lindex. Foto: TT och Press.

Sara Lindmark

Reporter

Klädkedjan fortsätter att tappa kunder. Här är butikerna som kommer att bommas igen under året.

E-handeln har slagit hårt även mot Lindex som i november förra året varslade 60 tjänster på huvudkontoret i Göteborg. Samtidigt stängdes flera butiker på olika håll i Sverige.

Nu ska ytterligare 20 butiker bommas igen till följd av ett förändrat köpbeteende med minskad handel i fysiska butiker.

“Siffran är större än vi uppskattade i början av året och återspeglar de försvagade utsikterna för modemarknaden i Sverige”, säger Lauri Veijalainen, vd för ägaren Stockmann, i en kommentar.

Omsättningen för det första kvartalet 2018 landade på 114,8 miljoner euro, motsvarande cirka 1,2 miljarder kronor. Det är en minskning med 6,8 procent från samma period förra året. I jämförbara butiker backade försäljningen med 5,3 procent.

Det är huvudsakligen butiker på den nordiska marknaden som berörs. Några platser som får se butiksdöden i vitögat är Härnösand, Tidaholm, Söderhamn Hyllinge, Stockholm, Västerås och Norrköping, enligt SVT Väst.

I början av året rekryterades Susanne Ehnbåge som ny vd för Lindex, för att vända den negativa utvecklingen. Hon tillträder tjänsten senast i augusti i år. Läs en intervju med henne här.

Läs fler artiklar
LÄS MER