Därför tar jag en timeout – från Lundells vecka

Lundells vecka
Därför tar jag en timeout – från Lundells vecka

Stefan Lundell, medgrundare Breakit.

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits medgrundare om varför han måste prioritera om.

Egentligen skulle jag inte skriva den här texten.

Jag hade ju verkligen bestämt mig för att stänga av jobbet under två dagar för att återhämta mig både fysiskt och mentalt.

I den planen ingick bland annat att ställa in min vecko-krönika. Att jag nu ändå sitter hemma i soffan och skriver de här raderna illustrerar rätt tydligt mitt dilemma som Breakit-entreprenör:

Jag brottas hela tiden med att hitta en balans där jag inte går för mycket in i arbetet med att bygga upp Breakit. Problemet är att jag tycker det är så kul att jobba att jag gång på gång går in i väggen mentalt. När arbetet upptar för stor del av min vakna tid så blir det någon slags kortslutning i hjärnan helt enkelt.

Lösningen tror jag ligger i att prioritera ännu hårdare och då måste tyvärr bland annat Lundells vecka stryka på foten.

I veckan lyssnade jag på entreprenören Isabella Löwengrip när hon intervjuades på vår konferens Beauty & Fashion Tech. Hennes bästa tips för att orka var att välja bort alla element som skapade negativ energi (“Jag pratar inte med grannar över häcken om något skit!”). Istället försökte hon söka sig till människor och sammanhang som gav energi. Jag tror hon har rätt men vill lägga till att det även kan bli för mycket energi, även om den är positiv.

I min värld är Lundells vecka ett exempel på just detta. Jag får positiv energi av att skriva denna kolumn varje vecka och älskar att få respons från er som läser. Men när jag nu tvingas prioritera så har jag kommit fram till att det är smartast att ta en timeout från den här typen av skrivande.

Vi på Breakit har precis fått in mer kapital och växer så det knakar. I det läget är det bättre att jag fokuserar på att bygga bolaget istället för att skriva Lundells vecka (men en och annan nyhetskommentar kommer jag nog fortfarande trycka ur mig!)

I långa loppet är jag övertygad om att det är något som gynnar både er som läser Breakit och mig personligen.

Trevlig helg!

Läs fler artiklar
LÄS MER