Sök

Isabella Löwengrips statistik ifrågasatt – Hur många följare har bloggstjärnan egentligen?

BloggportalenSociala medierinfluencers

Isabella Löwengrip. Foto: Sara Lindmark

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Att Isabella Löwengrip har många följare på sin blogg och i sociala medier vet de flesta. Men exakt hur många som entreprenören når ut till ifrågasätts nu.

I början av april berättade Isabella Löwengrip i en intervju med Breakit att hon hade 1.5 miljoner unika följare i veckan på bloggen och 426.000 på Instagram.

Men de siffrorna ifrågasätts nu i ett inlägg av Camilla Gervide på Bloggbevakning.se, något som uppmärksammats av Aftonbladet.

Gervide menar att Löwengrips besökssiffror är betydligt lägre än vad hon själv anger. Istället för 1,5 miljoner unika följare varje vecka landar siffran istället på 260 000 unika besökare.

”Detta är uppgifter som jag fått ta del av och som slutligen bekräftats av United Influencer. Isabella Löwengrip säger alltså att hennes blogg har 1,25 miljoner fler besökare än vad den faktiska statistiken visar, statistik som United Influencers uppdaterar varje kvartal”, skriver Camilla på bloggbevakning.se.

Men vem har egentligen rätt här? Det kan faktiskt vara båda. 

I Aftonbladet berättar Isabella Löwengrip att hon i intervjun med oss på Breakit menar att hon når ut till 1,5 miljoner människor om man slår ihop samtliga sociala medier. Vilket alltså är vad uppgifterna till Breakit gäller. Det är enligt Isabella Löwengrip en konstant som alltså inte förändras oavsett om det är dag, vecka eller månad. 

Det finns så klart en skillnad mellan hur många som följer en blogg eller Instagram-konto och hur många som på riktigt går in på bloggen eller Instagram-kontot. Därför kan Isabella Löwengrip ha både 1,5 miljoner följare – och bara en kvarts miljon unika besökare per vecka på sin blogg.

“Den officiella siffran som vi går ut med är att jag når ut till 1,5 miljoner följare på alla mina kanaler, men bloggen har extremt olika trafik hela tiden, det beror på hur mycket publicitet jag har fått”, säger Isabella Löwengrip till Breakit.

Exakt vad en följare är kan Isabella Löwengrip inte riktigt definiera, det är svårt att ge en exakt siffra över hur många faktiska människor som hon når ut till och mängden faktiska besökare på bloggen varierar från månad till månad.

“Det är svårt att veta vad en följare är, om det är en ip-adress, en person eller en device”, säger hon.

“Bloggen hade 2,2 miljoner unika besökare under april månad, det är de senaste siffrorna från bloggen utan de andra sociala medierna.”

Men statistiken att du har 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen stämmer alltså inte?

“Nej, det är en och en halv miljon unika följare, det är inte bara på bloggen. Men det är fortfarande 1,5 miljoner personer som jag når ut till hela tiden.”

Läs mer