Sök

Sophie Stenbeck ska investera i startups – i sin lillebrors namn

Kinnevik

Sophie Stenbeck. Foto: TT.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Sophie Stenbeck går in som partner i sin bortgångne brors riskkapitalbolag. Totalt ska hon leta efter ett 30-tal svenska och amerikanska startups.

Sophie Stenbeck förlorade sin yngre bror Max Stenbeck för tre år sedan, i sviterna av diabetes. Nu blir hon partner i det riskkapitalbolag som han bildade tillsammans med Ryan Darnell 2013, skriver Di Digital.

Nyligen bytte bolaget namn från Basset Investment Group, till Max Ventures.

Bolaget, som har sin bas på Manhattan, är i färd med att stänga sin andra fond, där Sophie Stenbeck själv är investerare. Pengarna kommer att fördelas över två års tid på närmare 30 svenska och amerikanska startups.

”Det kändes helt naturligt att fortsätta med något som Max älskade, som han var väldigt bra på och som många inte kände till att han sysslade med”, säger Sophie Stenbeck till Di Digital.

Till sin hjälp har Max Ventures “en god vän”, Natalia Brzezinski. Hon är ett känt namn inom startup-kretsar och bland annat vd för Daniel Eks och Ash Pornouris techkonferens Symposium.

Hittills har Max Ventures investerat i ett svenskt techbolag, vilket är ännu okänt.

Max Stenbeck kontrollerade tillsammans med systern Cristina Stenbeck närmare hälften av aktierna i familjens maktbolag Kinnevik. Vid sidan av sitt engagemang i Kinnevik brann han för startups och tech. 

Läs mer