Sök

Så går det för Tobii

TobiiEyetracking

Henrik Eskilsson, vd på Tobii. Foto: Press

Direkt / Breakit

Direkt / Breakit

Ögonsensorbolaget Tobii hade en "mycket positiv" inledning av det nya året överlag.


Det skriver vd Henrik Eskilsson i kvartalsrapporten.

"Inom Tobii Pro och segmentet för beteendestudier var försäljningsutvecklingen exceptionell. Tobii Dynavox hade en god omsättningsutveckling genom att försäljningen av de produkter som lanserades under 2017 nu kommit igång ordentligt. Mest utmärkande inom Tobii Tech var ett mycket starkt momentum inom VR", sammanfattar han kvartalet.

Tobii Dynavox, med verksamhet inom kommunikationshjälpmedel, är tillbaka på en positiv försäljningsutveckling. Det är en tydlig effekt av marknadens respons på de nya produkter som lanserades under 2017. Valutajusterat ökade Dynavox omsättningen med 4 procent under kvartalet.

"Under det första kvartalet hade vi hade en rejäl volymökning av de nya pekskärmsprodukterna. Utvecklingen var särskilt tydligt i USA och Storbritannien eftersom engelska är det första språket som vår nya kommunikationsmjukvara blev tillgänglig på", skriver Henrik Eskilsson om Dynavox.

Tobii Pro, med gör eyetracking-lösningar och tjänster för att studera beteende, hade mycket god försäljningsutveckling i alla regioner.

"Tobii Pro överträffade våra förväntningar och ökade intäkterna med hela 66 procent justerat för valuta", skriver Henrik Eskilsson.

Läs mer