Isabella Löwengrip: Jag är less på allt prat om kvotering

Löwengrip Care & Color
Isabella Löwengrip: Jag är less på allt prat om kvotering

Isabella Löwengrip. Foto: Sara Lindmark

Caroline Englund

Reporter

“Vi måste sluta prata om att det inte är jämställt i Sverige.” Det sa entreprenören och bloggstjärnan Isabella Löwengrip från scenen på Breakits event Beauty & Fashion Tech.

Hon utsågs nyligen till näringslivets mäktigaste kvinna av tidningen Veckans Affärer, når enligt egen utsago ut till 1,5 miljoner människor på sociala medier och driver flera framgångsrika företag. Bara hennes skönhetsbolag Löwengrip Care & Color, som precis bytt namn till enbart Löwengrip, värderades i höstas till mellan 300 och 400 miljoner kronor, enligt Breakits källor.

Isabella Löwengrip är en förebild för många och hennes råd till kvinnor är att sikta högt.

“Väldigt många kvinnor slutar som HR-chefer eller projektledare. Min uppmaning är att satsa på att bli vd för ett eget bolag i stället. Det funkar även med småbarn, det kan jag intyga”, säger hon.

Isabella Löwengrip tycker också att Sverige är betydligt mer jämställt än vad folk tror.

“Jag är less på prat om kvotering i ledningsgrupper. Jag tycker inte alls om kvotering. Jag är också trött på att vi pratar om att det inte är jämställt i Sverige”, säger hon.

Hon menar att Sverige har kommit mycket längre än många andra länder på den här fronten – men att det sällan lyfts upp. 

“När jag jobbar i Zürich går kvinnorna till exempel hem och lagar lunch mitt på dagen. Vi har det väldigt bra", säger hon och berättar att hon är övertygad om att det bara kommer att bli bättre för svenska kvinnor i framtiden.

“Jag är inte ett dugg orolig för att min dotter ska känna att hon inte är jämställd när hon växer upp”, säger hon.

Uppdatering: I en tidigare version av den här artikeln stod det att Isabella Löwengrips blogg har 1,5 miljoner läsare i veckan. Korrekt är att hon når ut till 1,5 miljoner människor – om man slår ihop samtliga sociala medier.

Läs fler artiklar
LÄS MER