Sök

MQ letar efter ny vd – Christina Ståhl blir kvar tills en efterträdare hittats

MQe-handel

Christina Ståhl, avgående vd MQ. Foto: TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Gemensam syn".

MQ meddelar att styrelsen och Christina Ståhl gemensamt har kommit fram till att ett vd-byte ska ske under året. Därför inleds omedelbart en process för att rekrytera en ersättare, framgår det av ett pressmeddelande.

"Vi har en gemensam syn på processen för vd-skifte och är överens med Christina Ståhl om att hon blir kvar som vd tills en efterträdare har rekryterats. Ambitionen är att ett skifte på vd-posten kommer att ske under hösten", säger Claes-Göran Sylvén, styrelsens ordförande.

Han antyder också att vd-bytet är en del i MQ:s arbete med att ställa om till kundernas nya köpbeteende som innebär att fler vill handla via nätet.

'Vi har nu en ny affärsplan på plats och omställningsarbetet fortsätter för att möta det paradigmskifte som MQ i likhet med hela branschen är mitt uppe i. Vi ser att det ger förutsättningar för en ny vd att ta vid för att driva MQ-koncernens utveckling vidare", säger han. 

Christina Ståhl har sex månaders uppsägningstid enligt sitt avtal.

MQ redovisade i slutet av mars en omsättning som var lägre än väntat under andra kvartalet. Resultatet var negativt men marknaden hade väntat ett positivt resultat. Jämfört med föregående år sjönk vinsten.

Det kalla vintervädret har gjort det svårt att få igång försäljningen av vårsäsongens sortiment skriver klädkedjan i kvartalsrapporten.

"När arbetet nu går in i nästa fas och vi har en ny treårsplan på plats, är tiden rätt för mig att lämna för att på sikt kunna ta mig an nya uppdrag. Fem år har gett nödvändig kontinuitet för MQ-koncernen och det har varit en spännande tid med pågående transformering av modehandeln, men nu är tiden mogen för en ny kraft att ta vid och fortsätta resan, säger Christina Ståhl, avgående VD och koncernchef i ett pressmeddelande. 

Läs mer