Pewdiepie först i världen att nå 10 miljarder visningar på Youtube

Pewdiepie först i världen att nå 10 miljarder visningar på Youtube

Foto: Janerik Henriksson/TT.

Sara Lindmark

Reporter

Den svenska Youtube-profilen “Pewdiepie” har slagit ännu ett rekord. Hans videokanal är först i världen att nå 10 miljarder visningar.

Felix “Pewdiepie” Kjellberg har tagits upp i nyutgåvan av Guinness Rekordbok som världens populäraste videobloggare. I skrivande stund har svensken över 39 miljoner följare på sin Youtube-kanal där han livekommenterar spel framför kameran.

Nu har han slagit ännu ett rekord genom att vara den första någonsin att nå tio miljarder visningar på sin kanal, skriver sajten Tubefilter.

Felix Kjellberg startade sin kanal den 29 april 2010 och den äldsta videon som finns publicerad är från den 2 oktober 2010. Tubefilter har gått igenom hans kanal och letat fram den mest sedda videon. Vinnaren bär titeln “Funny Montage #1” och har använts som reklamfilm för kanalen. Den har visats över 68,8 miljoner gånger.

Förra året gjorde Felix Kjellberg en vinst på över smått sanslösa 63 miljoner kronor och i somras kommenterade han för första gången siffrorna.

”När det kommer ut hur mycket jag tjänar på ett år, då blir folk så chockade och många blev väldigt, väldigt arga. De tycker att det är orättvist, att jag bara sitter på mitt arsle varje dag och skriker på skärmen varje dag. Vilket är sant!”, sa han med ett skratt.

Läs fler artiklar
LÄS MER