Qliro oroas inte över Amazons intåg i Sverige

Qliro Nelly
Qliro oroas inte över Amazons intåg i Sverige

Oroas inte av Amazon.

Finwire / Breakit

Trots den dåliga rapporten – räds inte konkurrensen.

E-handelsbolaget Qliro oroas inte över att amerikanska e-handelsjätten är på väg att göra intåg i Sverige utan ser att det finns plats för flera spelare på den växande e-handelsmarknaden inom detaljhandeln. det sade bolagets vd Marcus Lindqvist under dagens rapportkonferens.

"Vi ser inte att det är ett problem för oss. Vi tror att det finns plats för flera spelare på marknaden. När vi tittar på hur de jobbar och hur marknaden ser ut där de redan är aktiva ser vi att det inte är ett spel där vinnaren tar allt. Det finns gott om plats för alla att ta en del av den accelererande e-handen i Norden", sade han.

Qliros e-handelsbolag Nelly gjorde en rörelseförlust före av- och nedskrivningar på 15 miljoner kronor i kvartalet, vilket var "under våra förväntningar och vi intensifierar arbetet för lönsam tillväxt", uppger vd:n i rapporten.

Nelly påverkades negativt av fördröjda leveranser kring påsk, oväntat högt utnyttjande av förlängd returrätt från kampanjer i det fjärde kvartalet samt ökad returgrad under det första kvartalet, något bolaget vinstvarnade om inför rapporten.

Läs fler artiklar
LÄS MER