Förväntad hårdvarubonanza från Apple under kvällens event

Förväntad hårdvarubonanza från Apple under kvällens event

Apples vd Tim Cook Foto: Jeff Chen/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

På onsdagen, klockan 19 svensk tid, håller elektronikjätten en ny presskonferens där bolaget förväntas lansera en rad nya produkter.

Ett av de säkraste korten enligt bland annat amerikanska 9to5Mac.com är att de nya versionerna av Iphone 6 kommer att presenteras. Anledningen är att Apple alltid brukar presentera sina telefoner i just september månad.

Förra året lanserades till exempel Iphone 6 och den lite större 6 plus. Nu är det 6S och eventuellt även den lite mindre 6C som står för dörren. Bland annat ryktas det om att telefonen ska få samma typ av skärm som Apple Watch har. Det vill säga: Skärmen kan känna skillnad på lätta och hårdare skärmtryckningar. Det pratas dessutom om en kraftigt förbättrad kamera som kan spela in video i 4K-kvalité.

Vidare ryktas det att en ny version av Apple TV kommer att presenteras. Den väntas ha ett helt nytt operativsystem baserat på IOS 9 vilket i så fall kan innebära att den kommer att stödja alla appar i Appstore och inte bara de appar som Apple själva lägger in genom programvaruuppdateringar.

9to5Mac skriver även att bolaget kommer att presentera två olika nya läsplattor i form av Ipad Pro och Ipad Mini 4. Ipad Pro ska vara lika stor som en vanlig laptopskärm, alltså 13 tum.

Den kan möjligtvis ses som en slags utmanare till Microsofts hybridmaskiner Surface Pro som är någonstans mitt emellan en laptop och en läsplatta.

Slutligen pratas det även om ett nytt operativsystem till Apples smarta klockor. Det kan i så fall innebära ökad funktionalitet för prylen som i nuläget framstår som en förlängning av ens telefon med ett inbyggt fitnessarmband snarar än en självständig produkt.

Trots alla rykten om nya prylar gick bolagets aktiekurs ned med fem procent i förra veckan så hypen runt företaget verkar ganska sval inför eventet. Tiden får visa om Apple får ny vind i seglen efter lanseringen av de olika produkterna.

Värt att märka sig är också att Apple den här gången håller sin presentationskonferens i en lokal som tar mer än dubbelt så stor publik så man kan undra om det traditionsenliga segmentet “One more thing…” kommer att innehålla något extra intressant.

FÖLJ APPLES EVENT LIVE I KVÄLL - SÅ GÖR DU

Läs fler artiklar
LÄS MER