Technigo ska lära entreprenörer i Stockholm att koda – tillsammans med Google

Google Technigo Utbildning
Technigo ska lära entreprenörer i Stockholm att koda – tillsammans med Google

Technigo drivs av Hanna Pettersson, Sandra Hindskog och Siri Hönig, som också ligger bakom konceptet Tjejer kodar. Foto: TT/Pressbild

Caroline Englund

Reporter

Google vill få entreprenörer, arbetssökande och studenter att börja koda.

Till sin hjälp har de startupen Technigo som drivs av Hanna Pettersson, Sandra Hindskog och Siri Hönig, som också ligger bakom konceptet Tjejer kodar.

Till vardags driver Technigo intensivkurser i programmering, så kallade boot camps och kompetenshöjande utbildningar för företag. De nya kurserna i Googles regi handlar även de om programmering där de första kommer att vara på nybörjarnivå och lära deltagarna hur man bygger webbsidor.

“Det känns jättekul att ha blivit utvalda av Google och att vi får vara med på det här på det här”, säger Hanna Pettersson till Breakit.

Utbildningen är en så kallad pop-up-verksamhet under vad som kallas Google Digitalakademin. Några andra samarbetspartners är Arbetsförmedlingen och Almi.

“Syftet är att höja den digitala kompetensen generellt i och med att de digitala jobben kommer att fördubblas fram till 2030", säger Hanna Pettersson.

Kurserna är gratis och kommer att genomföras i centrala Stockholm från och med början av maj. Anmälan öppnar i dag. Googles mål är att utbilda totalt 10.000 personer i olika digitala färdigheter.

Läs fler artiklar
LÄS MER