Izettle på upploppet inför noteringen – blir publikt bolag

Izettle på upploppet inför noteringen – blir publikt bolag

T.h: Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Fintechbolaget kan värderas till över 10 miljarder kronor.

I närmare ett år har uppgifter förekommit om att betalbolaget Izettle är på väg att gå till börsen. Redan i augusti kunde Breakit avslöja att bolaget tagit hjälp av JP Morgan och Carnegie för att hitta nya ankarinvesterare inför en stor noteringsemission.

Nu verkar börsen vara mycket nära för Izettle. Bolaget har nämligen skickat in en ansökan till Bolagsverket om att byta bolagsform från privat till publikt aktiebolag. Det är vanligen ett av de sista stegen på resan mot börsen och indikerar att själva klockringningen bara är veckor eller månader bort.

Det har tidigare förekommit uppgifter om att bolaget kan komma att sikta på en värdering på upp mot 10 miljarder kronor för fintechbolaget.

Nu rapporterar sajten Di Digital med hänvisning till sina källor att 10 miljarder kronor snarare blivit den nedre änden av värderingsspannet, efter stort intresse från investerarna.

Tech-bolaget skall ha växt med 50 procent under förra året. Omsättningen skall vara nära en miljard kronor samtidigt som förlusterna minskar.

Enligt uppgifter till Di digital skall bolaget presentera sina planer omkring den 8 maj, något som stämmer väl överens med skiftet till publikt bolag. Det blir i så fall den största tech-noteringen i Sverige.

I slutet av förra året köpte Fjärde AP-fonden in sig i bolaget i samband med en nyemission. Värderingen var då 8 miljarder kronor. Efter den affären har AMF och Första AP-fonden köpt på sig befintliga aktier.

Izettles kommunikationschef Malena Heed har avböjt att kommentera den ändrade bolagsformen.

Läs fler artiklar
LÄS MER